En Oslo-guide

I år feirer jeg seks års jubileum. I snart seks år har jeg trådd asfalt i hovedstaden, og til å være odelsjente fra et gammelt småbruk i de dype skogene i Hedmark – trives jeg overraskende godt i urbane strøk. Å vende tilbake til Oslo fra hvorsomhelst, er som – uansett hvor klisjé det høres ut – å komme hjem.

My go-to-place

BOTANISK HAGE1.jpg

Dette er mitt fjerde hjem. Nr 1 er Oslo, nr 2 er Grue, nr 3 er Ålesund og botanisk hage er på en vel fortjent fjerde plass. Trumfer glatt forelesningsbenkene på Blindern som har sneket seg inn på en solid femte. Jeg liker meg best her på våren, eventuelt sommeren de gangene sommerværet i Oslo er fraværende. Her er det varmt, behagelig og det er ålreit å kunne drømme seg bort til et klima langt, langt borte.

En perle på Bygdøy

OSCARSHALL.jpg

Selv om jeg bare har vært her én gang, så kommer det med på listen. Så fint er det, at jeg skulle ønske jeg kunne ta en telefon til kongehuset for å spørre om jeg kan telte i hagen her. For det er de som eier området – eller? Stedet er stort, større enn man tror, veldig lite Oslo-aktig og fantastisk på soldager. Tips: ta med matpakke og kaffe, og gå helt ned til brygga ved vannet. Njut.

Bygdøy generelt byr på fantastiske turmuligheter. fine strender og er også overraskende stort. Hver gang vi går tur her ser hører vi fuglesang og ser rådyr i skogkanten – og bondehjertet mitt svir litt ekstra.

In walking distance

OSLO TIL FOTS.jpg

Dette er kanskje noe av det jeg gjør mest. Dersom jeg har planer tidlig på dagen og har noen timer tilgjengelig før jeg har en ny avtale, så bruker jeg ofte den tiden på å gå. En av mine absolutte favoritter er de dagene vi kommer hjem fra jobb og skole, hiver oss inn i bilen og bare kjører. På måfå, ellers funker det ikke.

Frognerparken er kanskje en av Oslos mest oppbrukte attraksjon, men på morgenen, midt mellom soloppgang og Bonanza på TV2, da er det ålreit å være der. En kan nesten ikke høre bilene engang. Ellers liker jeg å se på moskeen på Grønland. Har enda ikke turt å spørre om jeg kan få komme inn, litt fordi at jeg ikke vet om det er lov, og litt fordi jeg er introvert og klein i sosiale sammenhenger. Håper ingen overvåkningskamera fanger meg opp der jeg står stalkeraktig og creeper utenfor moskeen. Ellers er også Blå på Grünerløkka et must-see, men kanskje bare én eller to ganger. Veldig fin å spasere forbi. Øyhopping i Oslofjorden er også en genial vår, sommer -og høstaktivitet, og både Ulvøya, Ormøya, Malmøya og Hovedøya er en favoritt.

Fine steder som ikke er med på bildet er blant annet Ekebergparken, Holmenkollen/Tryvann, Mathallen, klosterruinene og de ville sauene (evt geitene) ute på Hovedøya, og brua over Akerselva oppe på Sagene der hønse-Lovisas hus ligger. Jeg liker også og kjøre rundt i nabolaget på Nordstrand og drømme om framtida da jeg eier et tre etasjers hus med eget svømmebasseng og utsikt over Oslofjorden.

I sommer håper jeg at jeg kan øyhoppe til flere Oslo-øyer, utforske Nesodden, se utsikten fra Grefsenkollen (og Vettakollen) og gå flere turer langs havnene.

En siste lille ting: regn + varm asfalt = sant ❤

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s